Hoppa till sidans innehåll

Oktober – en splittrad månad

02 NOV 2020 14:54
  • Uppdaterad: 02 NOV 2020 14:54

En SM-medalj gick upp i rök, men sex DM-plaketter och 25 topp-5-placeringar. Oktober blev ur BSOK-synvinkel varierad eller splittrad.

Tio tävlingar var klubben representerad i och på menyn fanns två SM-tävlingar, två DM-lopp plus vanliga tävlingar som var utdragna över åtskilliga timmar.
Örebro hade SM-sprint för seniorer och juniorer och vi såg fram emot nya topplaceringar. Nu blev Emil Auselius sexa i H20 och det var självklart starkt. En stund sög vi på en silvermedalj som Axel Elmblad såg ut att få. Men, Axel hade insett att han sprungit där han inte fick kuta, berättade det för tävlingsledningen och diskvalificerade sig själv. Det var starkt och visar vilken fantastisk idrottskille Elmbladspojken är. Från Örebro ska också Linnea Skalberg nämnas med sin 20:e placering.
Ungdoms-SM i sprint sprangs i Hofors och där kom Tuva Nylund 16:e medan Filip Broling förmodligen hade hoppats på lite bättre än 46:a.
DM nämndes i inledningen och det handlade dels om ultra-orientering på blekingemark vid Karlsnäsgården. Där blev det ett silver och ett brons. Det noterades även i septembersummeringen, men ägde faktiskt rum i oktober.
Veckan senare var det DM i Värnamo där OK Stigen ordnade MTBO-medel vid Borgen. Och, BSOK-are rullade hem fyra plaketter då Carina Svensson och Astrid Grahn vann D21 respektive D10 med Sofia Skörde och Maja Nylund som trea och tvåa.
Totalt hade klubben 68 starter i oktober fördelat på 8 ungdomar, 9 juniorer, 8 seniorer, 33 i 35- och äldre-klasserna samt 10 i öppna klasser. Lägger man ihop februari, mars, augusti, september och oktober blir siffrorna 51 i U, 36 i J, 37 i S, 135 i 35+ Mich 37 i Ö, vilket ger totalsumman 296. Det är inte illa i tider som långt i från är normala.
Sett till placeringar har BSOK lyckats mer än bra. Bara i oktober blev det 6 segrar, 6 andra-, 4 tredje-, sex fjärde- och 3 femteplaceringar. Alltså 25 topp-5-placeringar.
Senaste veckan har ju Corona fått fart igen och restriktioner skärpts. Orienteringen verkar ha klarat sig tämligen bra och personligen har jag inte hört talas om ett enda fall. Framtiden ser dock oviss ut, men av tävlingsprogrammet återstår egentligen bara en sprint i Älmhult 14 november där anmälningstaket på 200 startande nåtts.
Förhoppningsvis ordnas i trakterna ”Veckans bana” och inom BSOK har ju många Jul-Ruschen att se fram emot.
Själv har jag inga problem att slå ihjäl tid. BSOK fyller ju 80 år 2021 och jag sitter dagligen och sammanställer vad som hänt, vilket ska utmynna i någon form av bok. Och, jag kan garantera: Det är otroligt vad mycket som hänt och kan redan nu avslöja att det BSOK presterat är fantastiskt. På tal om detta arbete behöver vi bilder. Gärna från gamla tider, men även från senare tid. Leta i lådor och gömmor!

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi