Hoppa till sidans innehåll

Filip T femma i lång-SM

16 SEP 2019 17:21
Klubben hade fem juniorer till start i A-finalerna av lång-SM. Bäst lyckades Filip Trofast med en finfin femteplacering i äldsta klassen.
  • Skapad: 16 SEP 2019 17:21

Sedan alla fem klarat av kvalet dagen före i Segersta i Hälsingland skruvade kanske de själva och många av oss andra upp förväntningarna. Inget fel i det eftersom våra juniorer besitter hög kapacitet. Men, det är inte enkelt att prestera varje gång det är någon stor tävling.

Filip Trofast höll dock ihop det bäst. Filip var tvåa i kvalet och blev femma i finalen. Det var ganska långt fram till pallen, men bra jobbat.

Axel Elmblad hade vunnit sitt kvalheat och många trodde nog att det stod mellan han och Viktor Svensk, Stora Tuna. Det var kamp under ett antal kontroller, men sedan hände något – ovanligt. Axel bommade en kontroll med i runda tal tio minuter. Sådant går inte att hämta in, men han kämpade sig upp från 33:e till 13:e plats. 

Misstag gör alla i den här sporten och det är ju av misstagen man lär sig. Påstås det.

För övriga tre blev slutfacit: Emil Auselius 15:e i H20, Anton Gunnarsson 29:e i H18 och Linnea Skalberg 36:a i D18. Och, det kommer nya chanser.

Våra två USM-deltagare avslutade med fina insatser i stafetten. Filip Broling fick springa i Småland 2 som blev elva och Tuva Nylund startade i lag 3 som blev 16:e. Båda har USM-chanser även nästa år.

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi