Hoppa till sidans innehåll

Emil på väg till junior-VM

27 MAJ 2019 20:41
Bäst när det gäller. Det uttrycket stämmer väl in på Emil Auselius som slog till med ett kanonlopp då långdistans stod på menyn vid testtävlingarna inför junior-VM.
  • Skapad: 27 MAJ 2019 20:41

Gångna veckoslutets höjdare utspelades i trakterna kring Tidaholm där landslagsledningen förlagt testtävlingar inför JVM i Danmark i juli.

Att Sverige har stark toppbredd på juniorsidan är inget nytt och för att ta en plats i det blå-gula laget krävs kort och gott toppinsatser. Två lopp på två dagar och inga marginaler att virra bort sig.

Förutom Emil hade BSOK ytterligare tre juniorer, Filip Trofast, Axel Elmblad och Anton Gunnarsson. 67 grabbar sprang medeldistansen och 54 var med i långdistansen.

Emil har haft en fantastisk vår och i fem Swedish league-lopp har han haft placeringarna: 2–3–4–3–3. Lägg till det brons på natt-SM, brons i sprint-DM och guld i sprintstafett-DM ihop med Filip i H21(!).

Och, sviten av topplopp förlängdes i västgötaskogarna. Femma i medeln och tvåa efter en norsk kille i lången. 

Men, Emil var inte helt belåten med medeldistansen.

– Ett av mina sämsta lopp även om jag är nöjd med placeringen, sa han på väg hem från JVM-testerna.

En femteplats garanterar definitivt inte en JVM-biljett. Det visste Emil. Det krävdes en toppinsats. Och, det presterade han. Från sen startposition sprang han i mål som tvåa – efter en norrman. 

– Gjorde en krok på en halvminut i början och la en minut på slutet då jag slappnade av lite för mycket, summerade vår JVM-kandidat.

Men, han var alltså bäste svensk och med tanke på att hans helhet denna vår kan det bara innebära att han kommer att få springa junior-VM.

Någon mer BSOK:are blir det sannolikt inte. Filip och Axel sprang klart godkänt, med placeringarna 21 och 11 respektive 15 och 14. Men, det lär inte räcka. Anton kämpade fint i den tuffa konkurrensen.

Våra juniorer har även kommande helg stora utmaningar, nämligen sprint-SM i Hälsingland. Vi andra är på High Chaparral för att bjuda 300–400 orienterara på en bra tävling i sprint i västernmiljö.

 

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi