Hoppa till sidans innehåll

Carinas största (!) DM-guld

07 SEP 2020 19:01
Carina Svensson har vunnit otaliga DM-guld. Men, det senaste, i lördags i MTBO i Nybro, måste vara det största om man ser till hennes marginal till tvåan. Eller vad sägs om 1 timme och 36 minuter.
  • Skapad: 07 SEP 2020 19:01

Helgen före var Carina i Södertälje och tävlade i SM. Då trampade hon i D50-klassen och det blev – icke oväntat – guld med klar marginal eller drygt tre minuter.
När det då var dags för MTBO-DM i Nybro valde Carina att tävla i D21. Där fick hon ju längre bana och tuffare motstånd. Men tuffare motstånd bjöd bara en konkurrent på. Det var Mia Eronn från Linköpings OK, som besegrade Carina med nästan 13 minuter(!).
– Men, hon vann SM i D21 också, avslöjade Carina, då vi grattade till DM-guldet under OL-tävlingen i Eksjö.
Två konkurrenter hade Carina i D21 när det gällde DM. Det var klubbkompisen Sofia Skörde och en dam från OK Norrvirdarna i Lammhult.
– Synd om Sofia som tvingades bryta på grund av punktering, berättar Svensson-skan.
Verkligen, då Sofia inledde starkt och bara var en knapp minut efter vid andra kontrollen. Sedan gick som sagt luften ur – ena hjulet.
Men, damen från Lammhult kämpade på och man måste beundra insatsen. Medan Carina vann DM på tiden 1.34.40 tog Lammhultsdamen silvret på 3.10.40. Alltså 96 minuter efter.
I söndags var det vanlig OL i Eksjö där det bjöds fina förhållanden, en bra samlingsplats med start, mål och parkering och fin terräng för tävlingen. Synd att Smålands OF inte lade in medel-DM och med klasser för +70.
Carina hade tempot kvar i kroppen och tog en överlägsen triumf i D50. Hon var hela 11.18 före tvåan på en bara som mätte 2,8 km.
14 BSOK:are var med och det blev två silver, ett brons, en fjärde- och tre femteplatser. Axel Elmblad tävlade åter i H21, men fick nöja sig med andraplatsen. Helt i sin ordning då det var Albin Ridefelt från A-landslaget som vann. Tvåa kom också Filip Broling i H16. Jättekul att Filip etablerar sig mer och mer i toppen. Och, lika skoj att Anton Gunnarsson tog tredjeplatsen i H18, bara 43 sekunder efter vinnaren.
Kommande helg tävlas det i Ulricehamn och/eller Fagerhult i OK Gränsens regi. I Ulricehamn är tävlingen uppdelad på både lördag och söndag. På Gränsens tävling har vi årsbästa när det gäller anmälda löpare – hela 38 vin-röda ska vara med.

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi