Hoppa till sidans innehåll

BSOK-show hos OK Gränsen

14 SEP 2020 19:33
Vi var 40 anmälda varav 13 ungdomar till OK Gränsens tävling 13 september. Vi var 39 som startade, 6 segrade och 17 var bland de tio bästa. Det var verkligen BSOK:s show i den magiska terrängen kring Fagerhult.
  • Skapad: 14 SEP 2020 19:33

OK Gränsen fick närmare 600 deltagare och visade att visst 17 går det att arrangera orienteringstävling även i corona-tider. Ur BSOK-aspekt sett var det en glädjande söndag och det var länge sedan vi var så många vid en och samma tävling.
– Vi har haft som mål att ha minst tio ungdomar i en och samma tävling, har såväl ungdomsledaren Carina Svensson som VG:s ordförande Arne Andersson, berättat.
Att de var extra glada är inte att undra över då BSOK hade dussinet (eller 13) ungdomslöpare. Flera gjorde riktigt bra i från sig och för en del var det tävlingspremiär. Hoppas de fick mersmak och kul att se många anddra nya ansikten som prövade de öppna banorna (numera klassade svår, medelsvår, lätt).
Eftersom de flesta BSOK:are startade inom samma timme var det vinröd dominans vid startplatserna och att vi var rekordmånga sporrade alla till att göra bra lopp i den fantastiska terrängen.
När BSOK senast vann sex klasser vet jag inte, men det var extra kul den här gången.
Att Anton Gunnarsson och Tuva Nylund stod som segrare var verkligen skönt. De har eller har varit skadedrabbade, men de här loppen lovar gott. Och, inte minst deras självförtroende bör ha stärkts.
Att Carina Svensson, Mats Nylund och säsongsdebuterande Katarina Östberg vann har vi vant oss vid och vinn gärna igen.
Den sjätte vinnaren var en herre som gjorde comeback. Mattias Lundberg var lovande och framgångsrik i U-klasserna under andra halvan av 1990-talet och början av 2000-talet. Då tog han flera DM-medaljer inklusive guld och sprang också USM.
Nu var han tillbaka och vilken comeback, seger i H35 och nästan sex minuter före andre man.
Och, det var ju fler som var med och fajtades i toppen. Kolla Eventor eller lokalpressen.
På tal om gångna helgen ska vi inte glömma att klubben också tog en seger i Ulricehamns medeltävling som gick över två dagar. Stina Albinsson sopade där hem D35 med skyhög marginal.

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi