Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Axel sprang in i JVM-laget..!?

26 JUL 2021 20:23
Tvåa i sprint, tvåa i långdistans och etta i medeldistans. Axel Elmblad övertygade i testtävlingarna till junior-VM i Blekinge och måste vara klar för JVM.
  • Skapad: 26 JUL 2021 20:23

Något annat finns inte på kartan då vår suveräne talang var den totalt bäste herrjunioren. Han gjorde tre säkra och imponerande lopp. På sprinten var bara Samuel Pihlström, Landehof, före. Pihlström, som ingår i friidrottslandslagets medeldistansgäng, var 26 sekunder före.

Axel laddade om och jagade årets första seger i långdistansen, men fick då ge sig för Nyköpings Philip Carlsson, som var 13 sekunder före. Men, då testtävlingarna avslutades med medeldistans var det ingen som orkade matcha Axels tempo. Han var då 49 sekunder före Philip Carlsson. Och, äntligen en vinst efter en radda topplaceingar i – H21 och H21E.

Filip Broling, Stina Andersson och Tuva Nylund sprang också loppen i östra Blekinge. Denna 17-åriga trio var så att säga med för att se och lära. Det gjorde de charmant och hävdade sig riktigt bra då motståndet var det tuffaste tänkbara. 

Samtidigt som JVM-testerna avrundades startade Blekinge 3-dagars. För BSOK:s del med två etappvinnare. Båda hör hemma i Gummarp utanför Torskinge. Att de heter Carina Svensson och Mats Nylund har ni nog redan listat ut.

Intressant fortsättning följer.

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi