Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Äntligen seger för Kristina

13 MAJ 2019 07:52
Efter några hektiska helger har senaste veckan varit lugnare och lite av återhämtning. Men, det har tävlats med nya framgångar och roliga sådana.
  • Skapad: 13 MAJ 2019 07:52

19 BSOK:are drog till Västergötland i lördags, närmare bestämt till gården Tormestorp, nordost om Gällstad. Sex pallplaceringar innebar en lyckad tävling, inte minst då tre av dem handlade om segrar.

Alla tre kom i klasser 50+, vilket vittnar om att BSOK har pigga ”gamlingar”. Thomas Albinsson visade att formen är stigande och kutade hem H65 med ett par minuter. Björn Andersson dök upp och vann H50, men här var det tajtare. Tvåan var bara tio sekunder bakom och Mats Nylund på bronsplatsen ytterligare en sekund efter.

En seger som verkligen gladde hade vi i D55. Klar vinnare var nämligen Kristina Johansson. Hon gör sällan bort sig, ofta placerad högt upp, men inte så ofta som vinnare. Nu slog hon till med besked. Gjorde ett topplopp och var 4.43 före tvåan.

Förutom tre vinster och en tredjeplacering hade vi också två andraplatser. Det var Stina Albinsson i D35 och Maria Andersson i D60. Maria har letat form ett tag och lovade att hon skulle sätta kontrollerna. Det gjorde hon, men det var förstås lite retligt att missa segern med tre ynka sekunder.

Dagen efter hade IK Ymer tävling i backarna utanför Borås. Thomas Albinsson var ende BSOK:are där, men han försvarade färgerna med glans. Tog tredje raka segern då han var över fem minuter för tvåan, Lasse Hogedal, en gång i tiden förbundskapten.

Nu laddar vi om batterierna för sprint i Älmhult kommande lördag. Där är det först individuellt DM och några timmar senare stafett-DM. BSOK visar bredd och har 24 löpare i individuella mösterskapet. Bara IKHP (48), Växjö OK (46) och SOK Viljan (28) är större. Vi har 10 lag i stafetterna liksom OK Vivill. Fler lag har IKHP (19), Växjö OK (18) och SOK Viljan (13).

Räkna med en och annan medalj..!

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi