Hoppa till sidans innehåll

Tre nya DM-guld

02 SEP 2019 17:38
September inleddes med ett par DM-tävlingar och det blev bra utdelning eller vad sägs om tre guld, två silver och ett brons.
  • Skapad: 02 SEP 2019 17:38

Först var det natt-DM och det lockade bara en BSOK:are. Att det inte blev fler bottnade nog i den långa resan ända till Västervik. Men, Filip Broling ordnade skjuts och försvarade de vinröda färgerna med fjärde plats i H16. Filip var bara 40-talet sekunder från bronspengen.

Två dagar senare följde lång-DM norr om Huskvarna. Ett häftigt regn- och åskväder drog in över tävlingsområdet precis innan start, men merparten kunde nog springa utan regn.

Klubben hade 19 startande och 14 placerade sig som åtta eller bättre. Att det skulle bli pallplatser var väntat och likaså att det skulle bli guld. Vem skulle kunna besegra Axel Elmblad i H18 och Håkan Svensson i H55. Svar: ingen. Och, ingen var heller i närheten.

Kul också att Björn Andersson slog till och satte alla på plats i H50. Segermarginalen blev betryggande 2.27.Att Filip Trofast och Emil Auselius skulle bestiga pallen var heller inte oväntat. De blev tvåa respektive trea. Sista plaketten var glädjande. Den tog Mattias Gunnarsson i H45 i form av silver. Mattias har haft det lite motigt i år, men det här stärkte nog.

Avslutningsvis lite siffror från augusti. Då var klubben representerad på 30 olika tävlingar. En hög notering men då var sex från Schweiz 6-dagars, fyra från GM och fem-sex från Norge i samband med stora VM. Hur som helst gjordes 128 starter fördelat på 15 i ungdom, 18 i junior, 12 i senior, 55  i +35, 22 i öppna klasser samt 6 i MTBO.

Sex orienteringsmånader är nu avverkade och totalt har 798 starter gjorts i BSOK.

Den siffran ökar inte mycket kommande helg. Nu ska vi ju arrangera medel-DM och stafett-DM. Det blir de sista DM-arrangemangen i Småland 2019 och naturligtvis ska de också bli de bästa..!

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi