Hoppa till sidans innehåll

Fina formbesked av elitjuniorerna

18 AUG 2019 18:16
Höstsäsongen är i gång på allvar. Klubben hade flera deltagare i tävlingarna som ordnades vid sidan av VM i Norge och våra tre elitjuniorer visade finfin form.
  • Skapad: 18 AUG 2019 18:16

Många har tagit det lite lugnare efter 5-dagars, men undantag finns. Maria och Arne Andersson drog ner till Schweiz och sprang 6-dagars i vad undertecknad tror stentuff terräng.

Filip Broling är en grabb som inte vilar sig i form. Tvärtom vidgar han vyerna och det ska ge resultat med tiden. Filip har efter veckan i Norrköping varit på GM. Där fick han chansen i ett av Smålands juniorlag och tackade för chansen med att bidraga till ett stafettbrons.

Alla vet ju att VM kutats i Norge och där fanns fler tävlingar. Far & son Trofast sprang det mesta och Filip var på hugget. Han knep en femteplats i norska juniorcupen och var tvåa respektive trea i ett par av de andra tävlingarna.

Axel Elmblad och Emil Auselius, liksom Filip Broling, Tuva och Mats Nylund, anslöt mot veckoslutet. Axel blev då trea i den norska cupen och vann sista racet. Emil, som haft det tufft med en stukning på 5-dagars, vann också sista tävlingen. Kort och gott: BSOK:s tre elitjuniorer gav fina formbesked.

På hemvägen från Norge mellanlandade Gummarpsfamiljen Svensson/Nylund i Tidaholm för att åka MTBO där det var deltävling i Svenska cupen. Carina blev tvåa i D50 och Tuva trea i D17-20.

Slutligen konstateras att en veteran åter visat sin klass. Alltså Håkan Svensson, som i dag i JOK:s tävling vann H55, hela 7.14 före IKHP:s Kurt Svensson. Det var grymt starkt!

Vi avrundar med att se vilka som sprungit och vunnit flest tävlingar (med reservation att någon tävling/seger snubblats bort):

Flest tävlingsstarter: Maria Andersson 32, Emil Auselius 31, Axel Elmblad 31, Filip Trofast 29, Filip Broling 27, Anton Gunnarsson 26, Magnus Trofast 26, Arne Andersson 25, Linnea Skalberg 24, Ina Skalberg 23.

Flest individuella segrar: Axel Elmblad 12, Håkan Svensson 10, Filip Trofast 4, Katarina Östberg 4, Thomas Albinsson 3, Mats Nylund 3, Carina Svensson 3, Björn Andersson 2, Tuva Nylund 2, Ina Skalberg 2 och Åsa Wadensjö Leo 2.

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi