Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Fina BSOK-takter i Dalatesterna

16 MAJ 2021 16:51
BSOK:s elitlöpare med Axel Elmblad i spetsen svarade för fina insatser i de tre testtävlingarna i Dalarna. Axel gav besked att han är klar Sverigetvåa i H20.
  • Skapad: 16 MAJ 2021 16:51

Klubben hade sex löpare som sprang i Dalaskogarna. Det var de två damjuniorerna Stina Andersson och Tuva Nylund samt Filip Trofast (ende senioren) och herrjuniorerna Axel Elmblad, Anton Gunnarsson och Gustav Ohlin.

”Flygardagens” race sprangs i Bjursås medan helgens två tester avgjordes i Skattungbyn där ju EM ägde rum för några sedan.

Elittesterna avsåg juniorklasserna men seniorer var med och därför sprang alla i 21E-klasser. Landets bästa sprang EM, men Dalatävlingarna hade tuff konkurrens då Sverige har synnerligen bred och vass elit.

Axel Elmblad gjorde bra insatser – som väntat. Hans placeringar var 4–15–3. I alla tre loppen vann Viktor Svensk, som är Elmblads värste rival i H20. Svensk är kanske den bäste junior Sverige någonsin haft och det understryker att Axel håller oerhört hög standard och är otvivelaktigt landets näst bäste.

Filip Trofast hade placeringarna 16–40–16. Som minst var han 6.32 efter vinnaren och det var när han kom på 40:e plats. Som mest var ”Fille” 8.48 efter. Alltså tre jämna lopp och ett kvitto på att han inte är långt efter de främsta.

Gustav Ohlin övertygade och var i alla tre racen på bästa tredjedelen. Definitivt bra sprunget och kvitto på att vi förärats med ett lovande nyförvärv. Även Anton Gunnarsson gjorde bra lopp. Var med klar marginal på bättre halvan alla tre dagarna.

Tuffast hade nog tjejerna det. Såväl Stina som Tuva är ju förstaårsjuniorer. Och, då kan ingen begära att de ska hänga med landets främsta plus många seniorer som är snäppet under landslaget. Det var så att säga se och lära som gällde. Både Stina och Tuva kämpade bra och kommer att ha nytta av de här tävlingarna framöver.

Här hemma rullar aktiviteterna på. Tisdagens klubbträning blir på Håkans senaste karta norr om Fänestad. Glöm inte Naturpasset på Vita rör-kartan. Och, slutligen kan avslöjas att arbetet med klubbens 80-årsbok är klart. Nu återstår tryckning och sedan ska ett bokbinderi slutföra den vin-röda boken omfattande 200 sidor.

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi