Hoppa till sidans innehåll

Fantastiskt facit i september

01 OKT 2019 10:35
Så kan ytterligare en månad läggas till handlingarna. September lockade mindre starter än tidigare i år, men var en fantastisk månad med två SM-guld och ett antal andra kanonresultat.
  • Skapad: 01 OKT 2019 10:35

Totalt var klubben representerat på 20 olika tävlingar, där åtta var SM-tävlingar. Antalet starter BSOK gjorde var 93 fördelat på Ungdom: 9, Junior: 37, Senior: 8, +35: 20 samt Öppen: 19. 

Noteringarna hade varit högre om vi deltagit i två DM-tävlingar, medel och stafett. Men, vi var sportsliga och sprang inte eftersom vi stod som arrangör. En lördag och söndag genomförde vi dessa två DM-arrangemang i Lanna och jag har hört mycket beröm från många deltagare. Arenan och nära till allt, kartan och banorna har verkligen rosats. Vi var många medlemmar som hjälpte till, men nämnas bör Stina Albinsson och Kenneth Waltersson som var tävlingsledare, Håkan Svensson som ritat kartan, Thomas Albinsson och Mikael Hansson som var ansvariga för banläggningen samt Arne Andersson och redan nämnde ”KW” som drog tunga lass i uppbyggnaden av arenan. Dock ska alla övriga också ta åt sig av att vi kunde bjuda på en äkta bra DM-helg.

Sportsligt har september varit fantastiskt. Det började med DM-lång hos IKHP där det blev tre guld genom Björn Andersson, Axel Elmblad och Håkan Svensson, silver genom Mattias Gunnarsson och Filip Trofast samt brons genom Emil Auselius. 

Ungdoms-SM följde i Oskarshamn där Tuva Nylund och Filip Broling överraskade positivt. Tuva kom fyra i sprinten och Filip elva på ”lången”. Bra jobbat, båda två!

TVÅ SM-GULD

Samma helg avgjordes lång-SM i Hälsingland och bäste BSOK:are var Filip Trofast med femte plats. En vecka senare var våra juniorer tillbaka i Hälsingland. Först var det medel-SM där Axel slog till och tog en klar seger och i H20 var Filip på bronspallen. Men, den riktiga höjdaren kom dagen efter i stafetten. Vi visste alla att vårt lag hade kapacitet för att slåss där uppe. Det visade de också då de formligen krossade övriga lag. Filip kom in som etta efter sträcka 1 och sedan sänkte Axel konkurrenterna och skickade ut Emil i ledning med åtta minuter. Han tappade pinnen på väg till första kontrollen, men hittade den ganska snabbt, sprang lugnt och säkert och bokförde guldet med en marginal på 7.30. Utklassning!

Våra stafettmästare fick sista helgen i september åka till JEC i Frankrike och visade då åter vilka stora stafettlöpare de är.

Tävlingsutbudet i oktober och november är som alltid tunnare, men vi har 25-manna och flera andra godbitar att hugga tag i. Vi har efter senaste månaden kommit upp i 888 tävlingsstarter. Ska vi nå fyrsiffrigt?

Till sist ställningen i ett par ligor:

Flest segrar: Axel Elmblad 17 (+4 stafettsträckor), Håkan Svensson 11, Carina Svensson 5 (+2 stafettsträckor), Filip Trofast 5 (+1 stafettsträcka), Katarina Östberg 4, Thomas Albinsson 3, Björn Andersson 3, Mats Nylund 3, Hugo Auselius 2, Tuva Nylund 2, Ina Skalberg 2, Åsa Wadensjö Leo 2.

Flest starter: Axel Elmblad 41, Emil Auselius 40, Filip Trofast 39, Maria Andersson 38, Filip Broling 36, Anton Gunnarsson 33, Linnea Skalberg 29, Arne Andersson 28, Magnus Trofast 28, Sölve Andersson 26, Ina Skalberg 25.

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi