Hoppa till sidans innehåll

Fantastiska juniorer

15 APR 2019 07:58
1–1–2–2–3–7.
Det är placeringarna Emil Auselius, Axel Elmblad och Filip Trofast nådde vid Swedish League i Värmlandsskogarna. Kort och gott: fantastiskt, makalöst, beundransvärt!
  • Uppdaterad: 15 APR 2019 07:58

Ett par bilar från BSOK rullade upp till Värmland för deltagande i Swedish League. Enkelt förklarat svenska ligan då alla de bästa möts.

Det började på lördagen med medeldistans. Filip och Emil i H20 hade en bana på 5 km minus 20 meter. De var 70 startande i klassen. Filip fick till ett kanonlopp, sprang på 28.50 – och vann. Emil var 20 sekunder långsammare, men finfin tvåa. 

Axels bana i H18 mätte 4,3 km och de var 87 startande. Axel kutade runt på 25.01 – och vann. Värste konkurrenten Viktor Svensk, Stora Tuna, besegrades med sex sekunder.

Två segrar och en andraplacering, ja bättre kunde det inte slutat.

Dagen efter handlade det om långdistans. Att upprepa lördagens insatser var inte lätt, men våra grabbar gjorde det nästan.

Emil blev trea och Filip sjua bland 63 deltagare som sprang hela 11,3 km. På tider strax över timmen. Enormt!

Axel fick ge sig för Svensk, men blev tvåa, med bred marginal till trean efter kubbning över 9,2 km och tid strax över 50 minuter. Grymt!

BSOK hade ytterligare en löpare som ingen rått på hittills i år. Alltså Håkan Svensson, som tycks vara bättre än någonsin. Han sopade ner allt motstånd i H55 och har nu vunnit 5 av 5 tävlingar. Fantastiskt!

Slutligen ska vi inte glömma övriga som kämpade och finfina insatser av framför allt Ina Skalberg (sjua och trea) och Mats Nylund (sjua och sexa).

På hemmaplan, Växjö närmare bestämt, tävlade flera BSOK:are. Filip Broling och Sanna Sigvardson sprang SSM och kom sexa respektive tia. Duktigt!

I övrigt tog Katarina Östberg andra raka vinsten i D35. På söndagen vann Anneli Sigvardson en Öppen-klass medan Maria Andersson var BSOK-bäst i tävlingsklasserna med andra plats i D60.

 

Visa det här inlägget på Instagram

underbar helg #nviime #str8compass #nonamesport #swedishleague2019 📸:@gylars (bild 2)

Ett inlägg delat av Axel Elmblad (@axelelmblad)

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi