Hoppa till sidans innehåll

Fantastiska DM-dagar

08 SEP 2019 19:45
Så har Bredaryds SOK klarat av två hektiska och intensiva arrangemang ännu en gång. Den här gången extra viktiga tävlingar eftersom det handlade om DM. Men, vad jag förstått – och själv tycker – var det hög klass på det som deltagarna bjöds i Lanna.
  • Skapad: 08 SEP 2019 19:45

Klart är att BSOK har oerhört många duktiga funktionärer. Det var gott om vinröda jackor vart man än kikade. Ett tecken på att när det ska hjälpas till så hjälper man till. För egen del minns jag inte när jag senast hjälpte BSOK på något arrangemang. Kanske var det 1980 då jag var tävlingsledare. Bodde då i Forsheda där klubben framställt en karta. Vi upptäckte att på ”Älgsöndan” fanns det inga tävlingar, vi kontaktade markägare och jägare och fick klartecken. Knut Collryd snitsade ihop banor och enligt gamla pressklipp hade vi 250 (!) funktionärer. Men, mest imponerande: Det kom 2 400 deltagare, varav 247 i seniorernas A-klass.

Då krävdes mycket folk i sekreteriat för tiduträkning och stämpelkoll. Sådant sköts automatiskt numera och tältet bakom måltribunen domineras av datorer och sladdar.

Hur som helst ställde jag mig till förfogande i fredags då TC – eller arenan – skulle byggas upp i Haghult där Bror Sjöberg med familj tidigare bott. Bror och Ingegerd och sonen Kurt gästade i lördags och verkade både stolta och imponerade.

Med ”tummen mitt i näven” gör man inte så stor nytta utan det blev att hålla upp bräder, bära och skotta undan koskit. Nej, det finns de som gör mycket mer nytta och jag tänker framför allt på Arne Andersson och Kenneth Waltersson. Oj, oj, oj vilka lass de drar och så mycket de får gjort. De är guld värda.

Under tävlingsdagarna anslöt medlemmar inom alla tänkbara arbetsområden. Var och en nyttig på sitt sätt och jag tror inte klubbledningen blir gramse på mig om jag ger alla, oavsett vad ni gjorde, ett STORT TACK från klubben.

Vad var då extra bra? 

• Jo, Håkan Svenssons karta ansåg många deltagare. ”Det var ju bara att springa och kolla av”, sa någon.

• Arenan som fick plats med så mycket. Nästan allt fanns inom 100 meters avstånd. Till start var det visst 500 meter och nästan alla kunde parkera sina fordon på synavstånd.

Något som vi missat?

• När damjuniorerna kom in efter första sträckan blev de felstämplade. Ett teknskt litet fel, men det rättades snabbt och påverkade aldrig tävlingen.

Totalt hade vi 739 löpare på lördagen och 140 lag i stafetten med 467 löpare. Det innebar totalt 1 206 starter.

Tycker vi kan pusta ut med gott samvete och om någon tycker våra DM-tävlingar var de bästa i år håller jag tveklöst med.

 

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi