Hoppa till sidans innehåll

Axel och Emil i J-landslaget

08 NOV 2019 14:27
Bredaryds SOK har i år haft tre herrjuniorer i landslaget. Filip Trofast blir nästa år senior, men Axel Elmblad och Emil Auselius är uttagna i juniorlandslaget för 2020.
  • Skapad: 08 NOV 2019 14:27

Svenska juniorlandslaget har verkligen visat framfötterna under 2019. Nu presenterar Kalle Dalin gänget som springer för Blågult nästa år.

– Under 2019 har vi tillsammans satt oss själva högst upp på tronen och det är där vi hör hemma,. säger Dahlin. 

Han presenterar det svenska juniorlandslaget för kommande säsong. 

– I år var vi bästa nation både på junior-VM och JEC vilket har gjort jobbet att ta ut en vintertrupp tufft. De som finns med i truppen är de som vi just nu tror mest på och om de fortsätter jobba seriöst med sin utveckling finns det stora möjligheter att de når riktigt långt. Men precis som på seniorsidan finns det många löpare precis utanför, tjejer och killar som kommer att göra allt för att visa att de ska vara med på sommarens mästerskap.

Här är juniorlandslaget inför 2020:

Damer: Isa Envall, IK Hakarpspojkarna, Hanna Lundberg, OK Renen, Ella Olsson, Grycksbo IF, Alva Sonesson, Falköpings AIK, Tilda Östberg, Stora Tuna OK.

Herrar: Emil Auselius, Bredaryds SOK, Axel Elmblad, dito, Samuel Pihlström, OK Landehof, Gustav Runefors, Växjö OK, Viktor Svensk, Stora Tuna OK.

• Vad väntar på årets junior-VM i Turkiet?

En mästerskapsvecka med flera häftiga utmaningar. Jag tror att det blir en rejält kuperad sprint med roliga vägval, en medeldistans med riktigt teknisk finorientering kring kontrollerna men ändå hög fart däremellan och sedan en långdistans i hårt kuperade grönområden. Sedan får löparna avsluta veckan med festen med stort F – stafetten. Jag är säker på att de som kämpar sig till en av dessa hett eftertraktade platser kommer att få med sig härliga erfarenheter från tävlingarna och en vecka de sent ska glömma.

Landslagsåret rivstartar med en höstsamling i Södertälje nästa vecka.

Inom BSOK är vi glada att våra duktiga juniorer redan nu kan rikta in sig på fortsatta uppdrag i den blå-gula dressen. Och, vi hoppas Axel och Emil ska få vara friska och hela och därmed anta utmaningarna i bästa trim. 

Vi håller också tummarna för Filip som tar klivet upp i H21. Han har redan provat på seniorklassen med framgång så det ser lovande ut.

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi