Hoppa till sidans innehåll

1 maj – en historisk dag

02 MAJ 2019 06:40
Så är vi inne i maj månad och det kunde ju inte börjat bättre. Fem segrar i FK Finns tävling inklusive huvudtitlarna av två +50-löpare och på det ett VM-guld.
  • Skapad: 02 MAJ 2019 06:40

För första gången någonsin (eller har jag fel?) har BSOK fått en världsmästare. Visserligen representerade han inte klubben vid detta tillfälle, men han är ju BSOK:are. Det handlar – förstås – om Axel Elmblad. Han befinner sig i Estland där skol-VM springs i skogar utanför Otepää.

1 maj var det långdistans på menyn och Axel från Eksjö Gymnasium sopade banan med de 89 konkurrenterna. Han var två minuter före tvåan, en fransk kille som följdes av ytterligare två fransoser innan Elmblads ”gamle” rival David Borg, Södertälje, pustade i mål som femma.

Stort grattis Axel! Alla dina klubbkamrater är imponerade.

På hemmaplan var det tävling utanför Ljungby där FK Finn arrangerade medeldistans. Våra ”sega rävar” Håkan Svensson och Carina Svensson, 56 respektive 52 bast, ställde upp i seniorklassen (H och D21). Och, gjorde det med stora utropstecken.

Carina vann D21 och gjorde det med den för tvåan pinsamma segermarginalen en (1) sekund. Håkan kostade på sig lite mer tid, fyra (4) sekunder. Stackars 21:or, sov de natten efteråt..?

Inte nog med dessa två triumfer. Våra damer hade toppat formen så Katarina Östberg vann D35, Åsa Wadensjö Leo D45 ch Erén Lång Albinsson D65. Sedan hade vi en drös med övriga topplaceringar och att vi var 23 startande var också positivt.

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi