Hoppa till sidans innehåll

BSOK dansar bland elitlagen

17 APR 2022 08:57
Klubbens JOYS-satsning ser mer och mer ut som ett väldigt lyckat koncept. Ett bra svar på kapaciteten gavs i Stigtomtakavlen. BSOK blev tolva bland ”de stora elefanterna”.
  • Uppdaterad: 17 APR 2022 08:57

Under de senaste två–tre åren har antalet medlemmar i JOYS växt markant. Och, en stark bredd bäddar för ett positivt och bra resultat. Tänker på budkavlar – eller stafetter – som ju är något det snackas extra om.

Klubben har numera ett ganska ”grymt” eller vasst material att bygga starka stafettlag kring. Under många år har en placering runt 50 på Tiomila varit oerhört bra. Nu vädras ännu bättre facit. Det gavs det besked om i påskaftonens Stigtomtakavlen.

En 6-mannatävling som inleddes på långfredagskvällen med tre nattsträckor. Sprang gjorde Oliwer Lundberg, Emil Auselius och Anton Gunnarsson. När de avslutat sina lopp låg BSOK på placeringarna 29–11–9 och avstånden fram till ledarna var 3.17–3.24–3.25.

Victor Hörnquist, som gör sitt första juniorår är ny i klubben och tämligen orutinerad i sådana här sammanhang. Men, vilken kille. Han förde fram laget till sjätte (!) plats. Täten ryckte ifrån lite, men att lilla BSOK bara var 5.14 efter var ju fantastiskt.

Linus Lundberg, lillebror till Oliwer, tog över, gjorde någon miss, men laget var på elfte plats som blev en slutlig tolfte då Filip Trofast fört kavlen i mål. Tolfte plats bland 87 lag. Före var de som ska vara där, som Stora Tuna, Linné, Ravinen, Orion, Tampereen Pyrintö och IFK Göteborg. IKHP som varit hästlängder före Bredaryd i alla tider var bara 51 sekunder före.

Och, bakom BSOK fanns lag som Turun Metsänkävijät, Järla, Skogsmårdarna, Södertälje-Nykvarn, Göteborg-Majorna, Helsingin Suunistajat, Kåre, Tullinge, Lidingö med flera inklusive Växjö. 

Och, detta utan att klubbens etta, Axel Elmblad var med. 

– Han känner sig inte riktigt pigg. Det kan vara något efter coronan, och det är klokt av honom att då inte ta några risker, säger Håkan Svensson, i JOYS-ledningen

Klubben hade också ett damlag som bestod av juniorerna Stina Andersson, Maja Inghammar och Clara Samuelsson. De gjorde jämna lopp vilket placeringarna 34–30–35 vittnar om. Det är mer än godkänt i denna tuffa konkurrens då 66 lag deltog. En extra ros till Maja som bara var 4.36 efter sträckans etta.

Kort och gott: BSOK är med och dansar bland de stora elefanterna. Löpare och ledare ska vara stolta.

I morgon vidgas stafettrutinen på nytt då klubben har två herr- och ett damlag i Kolmårdskavlen.

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi