Hoppa till sidans innehåll

18 DM-medaljer – varav 11 guld

30 AUG 2022 18:22
Sista helgen i augusti handlade om DM. Först natt i Burseryd följt av långdistans i Blomstermåla. BSOK:s facit var gediget: 18 medaljer, fördelat på 11 guld, 4 silver och 3 brons.
  • Skapad: 30 AUG 2022 18:22

Medaljskörden var inte överraskande, men imponerande då klubben i de två tävlingarna gjorde 29 starter. I de ”gröna” skogarna i Burseryd blev det sex guld, tre silver och ett brons. Mästare blev Carina Svensson, Maja Nylund, Maria Andersson, Victor Hörnquist, Håkan Svensson och Kenneth Waltersson.

Silver tog Astrid Nilsson, Hjalmar Folkestad och Leif Söderlind medan Filip Broling tog bronset.

Lång-DM sprangs på ostkusten med Ålems OK som arrangör. Där tog BSOK fem guld, ett silver och två brons. Maja, Carina och Håkan vann igen medan Mattias Lundberg och Thomas Albinsson tog de övriga gulden. Erén Lång Albinsson åkte hem med silver, Oliwer Lundberg och Hjalmar med brons.

Nya DM-tävlingar stundar kommande helg. Hultsfred och Vimmerby samarrangerar medel-DM och stafett-DM. De uttagna lagen har avslöjats redan. Tyvärr tycks vi inte ha något seniorlag, inte heller något H65-lag. Men, några medaljer ska det förhoppningsvis bli i båda mästerskapen.

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi