Hoppa till sidans innehåll

Ny framgångsrik vecka

05 MAJ 2019 18:59
Ytterligare en vecka har passerat och för BSOK:s del en riktigt framgångsrik sådan. Eller vad sägs om två VM-guld (!), sex topplaceringar i Swedish league plus fina placeringar nationellt och på kretsnivå.
  • Skapad: 05 MAJ 2019 18:59

Det började med att Nissadals ungdomscup hade premiär hos OK Vivill. 16 ungdomar kom till start från BSOK. Fyra sprang inskolning med bravur och i klasserna hade vi två vinnare, Filip Broling i H16 och Tuva Nylund i D16. Kul att Tuva är tillbaka efter skada. Dessutom kom Mio Hammö tvåa i H10 och Stina Nilsson fyra i U2 bland 32 startande. Våra ungdomsledare kan sträcka på sig och ladda om till etapp 2 som äger rum 16 maj i BSOK:s regi.

VM-guld är det inte många som är i närheten av. Men, Axel Elmblad är ett undantag. Han hängde med skolkompisarna på OL-gymnasiet i Eksjö till Estland där skol-VM arrangerades. Lång och medel inom tre dagar var alternativen. Axel ställde upp i båda och blev dubbel världsmästare. 

Vi lyfter ännu en gång på hatten för denne fantastiske yngling!

Elmblad avstod därmed Swedish League i Stockholm, men Emil Auselius och Filip Trofast var där och gjorde inte bort sig. Tvärtom bet de sig fast i tätstriden tre dagar i rad. Det sprangs sprint, medel och avslutades med lång i form av jaktstart. Emils placeringar blev 4–3–3 och Filips 10–5–6. 

Bra jobbat grabbar, vi applåderar!

Parallellt i Stockholm sprangs också nationella tävlingar. Och, då rök Håkan Svenssons fantastiska segersvit på nio raka. Han fick nöja sig med tredje plats, men det var kanske skönt att slippa pressen framöver…

På nationell nivå var klubben också representerat hos Nybro (2 dagar) och hos Orinto. På sistnämnda tävling slog Thomas Albinsson till med ett kanonlopp och krossade konkurrenterna.

Skribent: Sölve Andersson
Epost: This is a mailto link

 

 

Hittaut

HC-sprinten

 

Partners

ICA
i Bredaryd

Sponsorer

ewes-neutral

RapidPRF

cropped-Belas_logo

Talent Plastics

swedbank

Smålänningen

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0370695005
E-post: This is a mailto link